Opleidingen

SDO Hogeschool > Opleidingen

Opleidingen op HBO-niveau die je naast je baan kunt volgen, dat is wat je kunt verwachten bij SDO. Al onze opleidingen zijn duaal, dit betekent dat je reeds werkzaam bent in een functie die relevant is voor je opleiding. De inhoud van de programma’s is gebaseerd op moderne bedrijfskunde met specifieke modules.

Naast onze duale twee- en vierjarige Associate degree en Bachelor programma’s bieden we ook losse modules en verkorte opleidingen aan via SDO Opleidingen. Daarnaast biedt onze partner in Amsterdam de opleiding Moderne bedrijfskunde als voltijd variant aan.

 

Tweejarige HBO opleidingen

Associate degrees

Moderne Bedrijfskunde

Tweejarig Associate degree (duaal)

Als bedrijfskundige ben je geschoold in de gangbare en de eigentijdse bedrijfs- en veranderkundige competenties, zodat je effectief kunt bijdragen aan operationele en tactische uitdagingen in jouw werkomgeving.

Retail management

Tweejarig Associate degree (duaal)

In ons tweejarig HBO-programma leer je de uitdagende wereld van retail kennen en hoe je hier als ondernemer of retailmanager op in kunt spelen. Jouw ontwikkeling bij SDO stelt je in staat de prestaties van retailorganisaties te verbeteren en ambities ten aanzien van ondernemerschap, werkgeverschap en het nabuurschap te realiseren.

Business Improvement Analist

Tweejarig Associate degree (duaal)

Het Associate degree opleiding Business Improvement Analist biedt een tweejarig bedrijfskundig programma met nadruk op onderzoek, procesanalyse en lean thinking.

Management in de zorg

Tweejarig Associate degree (duaal)

Als Ad-bedrijfskundige (AdBA) ben je geschoold in het leidinggeven van primaire zorgprocessen of van ondersteunende processen (P&O, inkoop etc), op basis van gangbare en eigentijdse bedrijfs- en veranderkundige competenties.

Vierjarige HBO opleidingen

Bachelor

Moderne Bedrijfskunde

Vierjarige Bachelor (duaal)

Met een Bachelor of Business Administration ben je geschoold in de gangbare en de eigentijdse bedrijfs- en veranderkundige competenties, zodat je effectief kunt bijdragen aan complexe uitdagingen in jouw werkomgeving.

Moderne Bedrijfskunde

Vierjarige Bachelor (voltijd)

Bij onze partner IBHS – International Business & Hospitality Studies in Amsterdam wordt de voltijd variant van onze opleiding Moderne Bedrijfskunde aangeboden.

Verdiepende post HBO opleidingen

Master

Master Transformatiekunde

Ontdek de nieuwste inzichten en leer praktijk en theorie van de voorlopers! Laat je inspireren door de successen! En werk samen met studenten en experts aan jouw eigen uitdaging!

Master Moderne veiligheidskunde

Na deze opleiding ben je in staat om als sparringpartner op te treden voor directies, en om zelf de context te scheppen voor proactief veiligheidsmanagement.

Over SDO Hogeschool

Met duale HBO opleidingen gericht op Moderne Bedrijfskunde is het ons doel om het leren en ontwikkelen dichter op de werkvloer te brengen. Wij ondersteunen persoonlijke effectiviteit en professionele ontwikkeling door onder meer aandacht te geven aan de verbetering van schrijfvaardigheid, denkkracht en abstractievermogen.

Moderne onderwijsmethoden

 • in aansluiting op jouw leerstijlvoorkeur
 • maatwerk: online, individueel en/of klassikaal leren en ontwikkelen
 • kleinschalig, flexibel en persoonlijk
 • met intensieve begeleiding en interactieve groepssessies

Ervaringen van studenten

 • “Constant ontwikkelen is mijn motto en daarom ben ik in mijn 53e levensjaar nog begonnen met de opleiding Bachelor bedrijfskunde bij SDO. Gedurende de lessen is mijn interesse in het vak bedrijfskunde gegroeid. Ik heb vaak gedacht “dat had ik wel eerder willen weten” want dan had ik het toe kunnen passen in mijn werkzaamheden, maar ik kwam er ook achter, dat ik een aantal dingen al deed zonder te beseffen dat het een model was of er een naam aan gekoppeld was. Mijn studie heeft me enorm geholpen bij mijn carrière in veiligheid.”

  Jack Kusters
  Adviseur Rijkswaterstaat
 • “Ik heb door mijn studie breder leren kijken naar de organisatie en zie nu meer verbanden dan voorheen. De theorielessen hebben mijn kennis verbreed en mijn afstudeeronderzoek heeft mij verder leren kijken dan ik op voorhand deed, waardoor mijn onderzoek van meer waarde is geworden voor mijzelf én voor mijn organisatie. Door mijn studie heb ik meer overzicht. Ik handel nu bewuster en neem beslissingen op basis van meer kennis en inzicht.”

  Dennis van Slooten
  Commandant/Teamleider brandweerzorg West bij Brandweer Flevoland
 • “Ik vond de opleiding bij SDO hartstikke leuk! Het is ook heel anders als je al veel werkervaring hebt, want je kan je ervaringen delen en daarvan leren. En het is natuurlijk erg interessant omdat je op een veel hoger niveau allerlei zaken kan bediscussiëren. Ik vond het heel prettig om een strak rooster te hebben, want dan is het voor jezelf en voor de organisatie waar je werkt duidelijk dat je die dag niet beschikbaar bent. Het was ook erg fijn, dat al mijn eerdere opleidingen tot veel vrijstellingen hebben geleid, waardoor ik veel sneller door mijn studie kon en mij nooit heb verveeld: alles wat ik te leren kreeg was nieuw.”

  Ilona Oolthuis-Cuppers
  Postcommandant Brandweer Lichtenvoorde Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland Co Managing Director bij CFBT-NL BV
 • “De impact van mijn onderzoek heeft mijzelf verrast en ben ik ook trots op.
  Vooraf heb ik niet beseft dat zoveel onbekende en onzichtbare factoren een rol spelen bij de inzetten van de brandweer.
  Door de studie ben ik uit mijn eigen structuur van denken gehaald waardoor andere feiten aan het licht komen en een aanvulling zijn op de huidige denkvorm binnen de organisatie.

  Een kantelmoment in de opleiding is voor mij wel geweest de introductie van de moderne bedrijfskunde die door Marcel van Marrewijk is verzorgd: vanuit de traditionele gedachte naar een nieuwe kijk.

  Jan Pieters
  Specialist Planvorming Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost